Éttermünkről

A TAKEBAYASHI – BAMBUSZLIGET japán étterem 2003 márciusában nyílt meg a pesti Belgrád rakparton.

Éttermünk a japán hagyományoknak és stílusnak megfelelően lett berendezve, kialakítva. Harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik a belső tereket.

A középső bejárati szinten sushi bár található, ahol látványpultnál megtekintheti, hogyan is készül a sushi. A felső szinten boxos elrendezésben lett kialakítva. Az alsó szinten két 10 személyes japán tatami szoba várja vendégeinket, melyek igény szerint összenyithatóak, így egylégterű 20-22 személyes teremmé alakulnak át.

A japán konyha remekműveit és különlegességeit kínáljuk vendégeinknek. Erre garancia, a Japánban elismert konyhafőnökünk SHOJI MORITA és az általa kitűnően képzett csapatunk. A gasztronómiai gyönyörökön túl megismertetjük különleges étkezési szokásokkal, eloszlatjuk a japán ételekkel kapcsolatosan kialakult tévhiteket, és megismertetjük a sushin kívül olyan ételekkel vendégeinket, amelyről nem is gondolnák, hogy Japánban olyat is fogyasztanak.

Morita Sensei tradicionális japán receptjeivel és az általa beállított íz-világgal egy ebéd vagy vacsora erejéig Japánban érezheti Magát. Magyarországon egyedülállóan éttermünkben kóstolhatja meg házilag készített, kézzel gyúrt japán tésztakülönlegességeinket. Olvassák étlapunkat, merüljenek el a kínálatban, és jöjjenek el hozzánk tapasztalni!

SHOJI MORITA - a Bambuszliget Japán Éttermet választotta

SHOJI MORITA

mesterszakács, szakács tanár


Szakmáját a híres tradicionális Sushimasa (Kudansgite, Japán) étteremben fejlesztette tökélyre. Ebben az 1861 –ben alapított sushi-bárban tanult minden elismert sushi szakács, és nem lesz akárkiből chef-helyettes.

Morita-sannak ez sikerült, 2 évig dolgozott itt. Az ő esetében sushi-mester a megfelelő megszólítás, ugyanis 2002 óta hivatalosan is sushi tanárként dolgozik, és heti rendszerességgel oktat.

Morita-san birtokában van egy olyan tudásnak, ami még Japánban is kuriózumnak számít. És ezt a tudást átadta nekünk is.

Morita-san birtokában van egy olyan tudásnak, ami még Japánban is kuriózumnak számít. Vizsgával, vagyis engedéllyel készíti el a fugut, más néven gömbhalat.

Erről a halról annyit érdemes tudni, hogy a káros és mérgező anyagokat, amik a szervezetébe kerülnek, a májába választja ki és ott is raktározza el. Tehát ennek következtében a hal mája is mérgezővé válik. Ha a gömbhalat, nem avatott (és vizsgával rendelkező) szakember készíti el, könnyen az utolsó elfogyasztott ételünké válhat. A hal mérge ugyanis viszonylag gyorsan végezhet áldozatával.

Morita-san nemcsak hogy Fugu vizsgával rendelkezik, tanította is a különálló fugu szakács mesterséget. Ilyen szakavatott mester nemhogy hazánkban nem járt még, de Európában is igazi ritkaságnak számít. Mindezek mellett a tokiói televíziónak rendszeres vendége és sushi szakértője.

Magyarországon a Bambuszliget Japán Éttermet választotta a tradicionális vonal miatt.