Borok

Japán hamburgerek
szeptember 12, 2016
JAPÁN ALKOHOLOS ITALOK
szeptember 9, 2016

Borok

BARTA ÖREG KIRÁLY DŰLŐ SZAMORODNI ÉDES 2013 1 ÜVEG (0,5)

Arany szín. Illatában méz, kajszibarack, mazsola. Hihetetlenül komplex illat, krémesség, hibátlan szerkezet, végtelen ízharmónia. Hosszú lecsenésű bor. 15 év potenciál van benne.
7 500 Ft

BARTA FURMINT KÉSŐI SZÜRET 2010 1 ÜVEG (0,5)

Ritkaság, hogy 100% Furmintot készítenek késői szüretelésben. Tobzodó mineralitás az illatban citrusos kísérettel. A 100 g/l fölötti maradékcukrot épphogy csak édesnek érezni a szárnyaló savak mellett (10,2). Élettel teli korty, harapni való testtel, szűnni nem akaró lecsengéssel.
5 950 Ft

EGY KIS FURMINT SZÁRAZ 2014 1 ÜVEG - "A HÁZ BORA"

5 950 Ft

EGY KIS FURMINT SZÁRAZ 2014 - 1 DL - "A HÁZ BORA"

Visszafogott illat zöldfűszerekkel és citrusokkal. Kóstolva közepesnél kisebb test, élénk savakkal, barackmagos kesernyével, sok citrussal. Igazi gasztrobor, könnyen érthető, jól iható, közepes lecsengéssel.
890 Ft

BUDAI DON OLIVÉR 1 ÜVEG

3 990 Ft

BUDAI DON OLIVÉR 1 DL

Nyakas Pince

Irsai Olivér & Chardonnay - száraz

Egy eredeti magyar fehér szőlőfajta az Irsai Olivér ihlette ezt a bort. Önmagában hamar veszítené el élvezetes, vibráló savait, azonban a hozzá házasított Chardonnay mindent a helyére tesz. Az Irsai Olivér egyedülálló gyümölcsaromái és a Chardonnay elegáns savai, egy nagyon élvezetes, harmonikus, remekül érlelhető fehérbort eredményeztek.

550 Ft

EGRI SAUVIGNON BLANC 1 ÜVEG

4 350 Ft

EGRI SAUVIGNON BLANC 1 DL

Bolyki János

száraz

A szőlő jellegzetes fűszeres aromái dominálnak illatában, kóstolva figyelemreméltóan telt és lendületes, mégis a könnyedség érzése lengi körül. Elegáns koncentrált bor, egy igazi egyéniség.

610 Ft

BADACSONYI RIZLING 1 ÜVEG

4 350 Ft

BADACSONYI RIZLING 1 DL

Szeremley birtok - Badacsony

száraz

A pincészet legismertebb fehérbora, amely Olaszrizling és Rajnai Rizling házasításával, ászokhordós érleléssel készül. A bor telt, lendületes, aromavilágában nem csak a szőlőfajták karakteres jegyei, de egyben a Badacsonyi borvidék különleges talajtípusának köszönhető gazdag minerális jegyek is szépen visszaköszönnek.

610 Ft

TOKAJI FURMINT 1 ÜVEG

5 490 Ft

TOKAJI FURMINT 1 DL

Dobogó Pincészet

száraz

A Furmint szőlőfajta Tokaj igazi büszkesége. Egyrészt az Aszú készítésében játszik meghatározó szerepet, másrészt ez az egyik legcsodálatosabb száraz fehérbort adó szőlőfajta széles e világon. Illata intenzív, kóstolva telt-, krémes, utóíze figyelemre méltóan hosszú.

750 Ft

MATACS CHARDONNAY 1 ÜVEG

5 200 Ft

MATACS CHARDONNAY 1 DL

Szőlőskislaki Bormanufaktúra - Légli Géza

száraz

Ez a fehérbor a nagytestű, tölgyfahordós érlelésű chardonnay elegáns megtestesülése a Balaton déli partjáról. Egzotikus aromavilágát leheletnyi keleti fűszeresség varázsolja még izgalmasabbá. Telt és harmonikus, egyedi hangvételű, kézműves bor, amelyben a termőhely adottságai is nagyszerűen megmutatkoznak.

720 Ft

PÉCSI CSERSZEGI FŰSZERES 1 ÜVEG

5 200 Ft

PÉCSI CSERSZEGI FŰSZERES 1 DL

Lisicza Sándor

száraz

A Cserszegi Fűszeres egy magyar nemesítésű szőlőfajta, ami az Irsai Olivér és a Piros Tramini keresztezésével született meg. Bora általában könnyű és játékos. Ez a bor azonban ennél jóval több. Nagyon visszafogott termésből készült –kevesebb, mint 1 kg szőlő tőkénként-, ami egy kifejezetten telt, izmos, gazdag gyümölcsös-, virágos aromavilággal rendelkező fehérbort eredményezett.

700 Ft

SZŐLŐSKILAKI ROSÉ 1 ÜVEG

4 350 Ft

SZŐLŐSKILAKI ROSÉ 1 DL

Szőlőskislaki Bormanufaktúra - Légli Géza

száraz

Rosé a frissítő borok jegyében: illatában szamócás és cseresznyés jegyek adnak egymásnak randevút. Savai pikánsak, üdítőleg hatnak. Harmonikus, könnyed stílusú rozé, mely minden olyan erénnyel és értékkel rendelkezik, amit ettől a bortípustól elvárhatunk. A borbarátok utolérhetetlen kedvence a nagy nyári melegben.

610 Ft

VILLÁNYI PORTUGIESER 1 ÜVEG

4 125 Ft

VILLÁNYI PORTUGIESER 1 DL

Gere Attila

száraz

A Villányi-hegység mediterrán jellege formálta bársonyossá ezt a hagyományos technológiával készült bort. Rubin színű, lágy, elegáns vörösbor, amelyben dominál a szőlő elsődleges gyümölcsillata és aromája. Könnyen iható, üde, kellemes Portugieser. Gyümölcsössége a fő erénye, ezért frissen fogyasztva az igazi.

570 Ft

SZEKSZÁRDI MERLOT 1 ÜVEG

5 490 Ft

SZEKSZÁRDI MERLOT 1 DL

Takler Ferenc

száraz

A Szekszárdi borvidék jolly-joker fajtája. Kevés vidéken találta úgy meg a helyét, mint Szekszárdon. A Bikavér és a házasítások nélkülözhetetlen alkotója. Nagy ászokhordókban, valamint másodtöltésű barrique hordókban érlelődött 10 hónapig. Mély rubin szín, lendületes, érett gyümölcsökkel teli illat jellemzi. Ez a gazdagság ízében is folytatódik, szép testtel, bársonyos lecsengéssel kiegészülve. Önmagában is igen élvezetes, bár ínycsiklandozó sültek mellett még szebb arcát mutatja.

750 Ft

EGRI BIKAVÉR 1 ÜVEG

5 790 Ft

EGRI BIKAVÉR 1 DL

Bolyki János

száraz

Hat szőlőfajtából felépülő bikavér: cabernet franc, merlot, kékfrankos, zweigelt, blauburger és portugieser házasítása. A borok egy része barrique-ban, másik része pedig 5-10 hektoliteres fahordókban érlelődött. Intenzív bíborszín, lassú mozgás, vastag gliceringyűrűk jellemzik ezt a bort. Illatában szeder, áfonya, marcipán; ízében meggy, a végén pedig egy kis csokoládé teszi teljessé a képet. Kóstolva telt, mégis a könnyedség érzése lengi körül, bársonyos tanninja hosszan vezeti le ízét.

790 Ft

CABERNET SAUVIGNON BARRIQUE 1 ÜVEG

Gere Attila - Villány

száraz

A bort illatában a sokszínűség jellemzi: szederre, feketeribizlire, erdei bogyókra emlékeztető, mely az égetett fa illatával vegyül. Szép, érett tanninok jellemzik. Nagy testű, komplex szerkezetű, a szájban hosszú, egy bizonyos édes ízérzetbe áthajló bor. A Gere pincészet egyik igazi nagy vörösbor klasszikusa ez a Cabernet Sauvignon.

7 900 Ft

NAGYGOMBOS KÉKFRANKOS ROSÉ 2015 1 ÜVEG

3 500 Ft

NAGYGOMBOS KÉKFRANKOS ROSÉ 2015 1 DL

Málna színű, feltapadása könnyen fogyasztható testet sejtet. Illatában nem tolakodó gyümölcskert, élén a piros bogyós gyümölcsök vannak, köztük is a málna és eper jegyek sejlenek föl. Kóstolva száraz, kerek savak, közepes alkohollal, ízében visszaköszönve a már említett gyümölcsös karakterek, egy kellemes lecsengéssel.

490 Ft

GRÓF GRASSALKOVICH ANTAL CUVÉE 2013 1 ÜVEG

3 750 Ft

GRÓF GRASSALKOVICH ANTAL CUVÉE 2013 1 DL

Ez a nagyszerű vörös a legjobb szőlőinkből készült és hordóban érlelődött egy évig. További érési potenciával, szép struktúrával és tökéletes egyensúllyal rendelkezik.

530 Ft

GRÓF GRASSALKOVICH GAMAY NOIR ROSÉ 2014 1 ÜVEG

3 500 Ft

GRÓF GRASSALKOVICH GAMAY NOIR ROSÉ 2014 1 DL

Színe intenzív rózsa, illatában tengernyi gyümölcs, komplex aroma. Ez a 20%-os hordós érlelésnek köszönhető. A fajta különleges, ugyanis ebből készül a Beaujolais és Magyarországon csak nálunk van telepítve. Remek savak, hosszú utóíz.

490 Ft